Scholen van de Verenigde TOM Groep bezoeken OBS De Langereisschool

Twee keer per jaar komen scholen van de VTG (Verenigde TOM Groep) www.teamonderwijs.nl bij elkaar om van elkaar te leren. Bekijk verderop in dit bericht ook het verslag.

Op 8 april is de bijeenkomst op de Langereisschool. TOM scholen kenmerken zich door kwalitatief goed en eigentijds onderwijs.

tom-langereisschool11

Recente inzichten uit de wetenschap worden in praktijk gebracht. Zo is bekend dat als kinderen betrokken zijn bij het onderwijs en meer regie krijgen zij beter presteren. Ook is bekend dat als kinderen meer kunnen bewegen zij ook beter leren. Op de Langereisschool wordt dat in praktijk gebracht. Leerkrachten geven de kinderen korte en inspirerende instructies en zorgen ervoor dat er na de les meteen een check gedaan wordt op wat er geleerd is. Op een projectmuur is dat zichtbaar, zo blijft het geleerde centraal staan.

tom-langereisschool12

 

Het gebouw zorgt ervoor dat kinderen de werkplek kunnen kiezen die bij hen past en waardoor ze beter leren. Elk kind heeft een portfolio, daarin zit alles wat kinderen geleerd hebben en ook de toetsen. Zo weten kinderen wat ze al goed kunnen en waar ze nog aan moeten werken. Kinderen presenteren hun portfolio aan hun ouders en kunnen trots zijn op zichzelf.

tom-langereisschool13

De TOM scholen vonden het bezoek inspirerend en hebben veel van de Langereisschool geleerd. Over een halfjaar bezoeken de TOM scholen weer een andere school ergens in Nederland.

 

Ineke van Sijl – coördinator VTG

logo Langereisschool

 

Kijk hier voor het complete verslag van die dag.